Након завршних речи очекује се да ће следеће недеље бити објављена и пресуда. Како смо раније извештавали суђење је почело 22. фебруара ове године припремним рочиштем, а током главном претреса пред судским већем којим председава судија Мирко Драшковић изјаве су дали како сам окривљени, тако и већи број сведока попут полицајаца, вештака балистичара, неуропсијатра, мајке убијеног Горана и мајстора који је Џонићу позајмио алат који је овај, како се сумња, искористио за израду пригушивача за пиштољ.

Џонић се на главном претресу правдао није крив за смрт рођака и при том негирао своје исказе дате Вишем јавном тужилаштву непосредно након хапшења и на поновљеном саслушању.

- Нисам крив, нисам никог убио. Тог поподнева сам био на пецању на Јужној Морави са пријатељем, а када смо се вратили отишао сам у гаражу на плацу да поправљам машине и ту сам провео цело вече, што ми се иначе често дешава, о чему може да посведочи моја снаја. Не знам у колико сати сам изашао из гараже, али знам да сам на улици, када сам кренуо кући на спавање, видео комби који је драгстору испоручивао хлеб - рекао је Џонић.

Фото: Танјуг/Димитрије Николић

 

Поред тога, окривљени је рекао да се не сећа својих исказа зато што су га полицајци након хапшења три дана тукли у главу, а и већ од раније је имао здравствене тегобе због којих је пре времена пензионисан.

Иначе, није могао да објасни своје ДНК трагове на новцу који је пронађен у његовој кући и на плацу, као ни то одакле његов ДНК на пиштољу берета којим су Ђокићи убијени, као ни ДНК траг Лидије Ђокић на шаржеру. Рекао је да сматра да му је све то неко подметнуо.

Током суђења Џонић је покушао да, преко своје адвокатице издејствује ново медицинско вештачење, које би по његовом мишљењу показало да не може да му се суди због лошег здравља, али је судија Драшковић тај предлог одбио пошто је вештачење комисије лекара Специјалне затворске болнице потврдило да је способан да се брани на суду.

Оптужница терети Џонића за убиство Горана Ђокића,власник мењачнице, његова супруга Гордана и двадесетпетогодишње ћерке Лидије. Ђокићи су нестали 26. септембра 2021. године када су се из Моравца, након посете Горановој мајци Стојанки, враћали у Алексинац. Њихова спаљена тела пронађена су 2. октобра исте године у атару села Моравац док је њихов "фолксваген пасат", који је такође запаљен, затечен недалеко од Тешице.

Фото: Приватна архива

 

Оптужница терети Џонића да је Ђокиће зауставио на путу, искористивши то што су рођаци, а када је ушао на задње седиште аутомобила у њих је уперио пиштољ и натерао их да оду до обале Јужне Мораве и напуштене сепарације. У оптужници се наводи да је окривљени убио Горана хицем у главу док се налазио за воланом аутомобила, а Гордану и Лидију са по два хица док су биле изван аутомобила.

Више јавно тужилаштво терети Џонића за тешко убиство, али и за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Сматра се да је Џонић рођаке ликвидрао из користољубља, односно у намери да дође до новца како би вратио дуг од 10.000 евра које је позајмио како би купио и реновирао кућу за једног од синова. На имању његовог сина Стефана и у његовој кући пронађен новац за који се верују да су украдени из аутомобила Горана Ђокића.

За кривично дело за које је оптужен, Џонићу би могла да се изрекне и најтежа казна прописана српским законодсавством – доживотни затвор.

БОНУС ВИДЕО:

Наставља се суђење Горану Џонићу

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".