Полиција у Швајцарској ухапсила је мушкарца и жену, држављане Србије, због сумње да су убили трогодишњу девојчицу.

Према писању портала "Блик", осумњичени отац и маћеха, који су српске националности, позвали су у петак око 20.20 сати Хитну помоћ јер, како су навели, "њихова ћерка не дише".

- Међутим, за девојчицу је било прекасно. Лекари Хитне помоћи могли су само да констатују смрт девојчице. У међувремену, на адресу супружника, стигла је и полиција, која је након увиђаја, ухапсила оца и маћеху, због сумње да су одговорни за смрт девојчице - пише швајцарски медији.

Повреде по телу

У саопштењу јавног тужилаштва кантона Гларус, обдукцијом, која је урађена на Институту за судску медицину у Цириху, утврђено је да је смрт детета наступила "услед вишеструких, тешких повреда, нанетих тупим предметом".

- Обдукција није показала да је смрт наступила гушењем храном или другим предметима - наводи се у саопштењу тужилаштва.

Тужилац Патрик Флури, изјавио је да не жели да говори од каквих повреда је трогодишња девојчица преминула.

- Повреде су биле упадљиве - рекао је он.

Комшиница чула вриску у стану

Једна од комшиница ухапшених супружника, изјавила је за тамошње медије да је стално чула дечију вриску из стана.

- Вече пре трагедије, око 22 сата, чула сам дечију вриску из стана. Међутим нисам могла да замислим да ће се тако нешто догодити. Са друге стране, ухапшени мушкарац и жена били су веома љубазни и пријатељски настројени. Видело се да воле децу - изјавила је она.

Комшија ухапшених супружника, рекао је за "Блицк" да је полиција дошла у петак у стан осумњичених, након чега су они ухапшени.

- Ту су били и лекари Хитне помоћи. Окупили су се људи из комшилука јер никоме није било јасно шта се дешава. Међутим, када су се појавила мртвачка кола, знали смо да се нешто лоше десило. Људи су одмах сазнали за смрт девојчице и почели да причају о позадини злочина - рекао је он.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".