Грађани су данас полагали цвеће на игралиште на којем се догодио напад у четвртак, пренео је Ројтерс.

Четворо деце, узраста од 22 до 36 месеци, као и двоје пензионера рањени су у нападу ножем који је извршио Сиријац.

Председник Емануел Макрон, који је напад назвао "чином апсолутног кукавичлука", посетио болницу у оближњем граду Греноблу где се лечи троје од четворо повређене деце, саопштила је Јелисејска палата.

Тужилац у Ансију, Лајн Боне-Матис, написала је на Твитеру да је осумњиченом Сиријцу продужила притвор ради даљег испитивања, као и да нема назнака да је напад био терористички.

Тужилац је рекла да је осумњичени под истрагом за покушај убиства.

 

 

Полиција је ухапсила 31-годишњег држављанина Сирије који је добио азил у Шведској пре 10 година, рекла је данас француска премијерка Елизабет Борн.

Борн је навела да је он легално ушао у Француску.

 

 

Француски министар унутрашњих послова Жерал Дарманен рекао је да је "забрињавајућа случајност" да је само четири дана пре напада Сиријац захтевао азил у Француској и да је одбијен.

Херој дана у Француској је младић по имену Анри (24), који је спречио нападача да не направи покољ на језеру Анси, на француским Алпима, пошто је јурио Сиријца који је ножем ранио четворо деце и два пензионера.

У питању је млади ходочасник који већ два и по месеца обилази најлепше катедрале Француске, а себе на друштвеним мрежама описује као "филозофа и истраживача", пренео је "Монд".

Овде можете погледати снимак напада, али упозоравамо вас, сцене су узнемирујуће.

БОНУС ВИДЕО:

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ИЗ ХУРГАДЕ: Ухваћена ајкула која је убила Руса

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".