Незапамћени масакр у школи на Врачару који се догодио 3. маја када је дечак (13) из очевог пиштоља убио својих осам другарица, друга, али и радника обезбеђења Д. В., завио је у црно читаву Србију, а породице настрадалих обележавају четрдесетодневни помен.

Радник обезбеђења који је годинама водио рачуна о ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару први је убијен од тринаестогодишњег дечака који је након тога почео да сеје смрт у својој школи, а највише жртава било је управо из његовог разреда.

- У сваком ћутању се чујеш, у свакој причи и даље живиш, у сваком откуцају наших срца постојиш. Силно недостајеш! Нека те анђели чувају - пише у читуљи у "Вечерњим новостима" коју је потписала породица Д. В.

Фото: Новости

 

 

Подсетимо, убијени Д. В. је први преметио да са дечаком, с којим је био близак, исто као и са осталим ученицима школе на Врачару, нешто није уреду и да се чудно понаша, а дечак је тада извадио пиштољ из ранца и убио га, да би потом убио две дежурне ученице, као и девојчицу која је излазила из тоалета.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Свој крвави пир дечак је наставио у свом разреду у учионици која је била одмах до улазних врата у згради.

Наставница историје Т. С. својим телом покушала је да заштити остале ђаке од помахниталог друга, али у томе није потпуно успела јер је и она тешко рањена, а осумњичени дечак је убио својих пет другарица и другара, док је једна девојчица преминула после 12 дана тешке борбе лекара за њен живот.

Седам ђака ОШ на Врачару је повређено у масакру. Дечак који је кобног дана из очевог сефа узео пиштољ и муницију и упутио се у своју школу, након масовног злочина позвао је полицију, одложио оружје и мирно сачекао припаднике МУП Србије.

БОНУС ВИДЕО: