Шта се деси када вам неко "ради о глави", када ствари из куће почну да вам нестају и почнете да налазите чудне замотуљке. Јелена је са супругом Миланом била у браку три године. Живели су са његовим родитељима који су од почетка били коректни према њој. Међутим, не задуго. Ово је њена прича коју преноси "Телеграф".

- Све се променило када је Милан отишао у иностранство да ради. Остала сам сама у кући са његовим родитељима, који су одједном променили понашање.

Свекар је постао незаинтересован за разговор, а свекрва нервозна, свадљива. Чак су и комшинице постале другачије: приметила сам да прекидају причу када пролазим улицом. Данима сам се питала шта се дешава. А онда ме је супруг назвао телефоном.

- Јелена, о чему се ради? Мајка ми прича како јој радиш о глави: бајеш јој у храну и остављаш врећице по кући - урлао је у слушалицу.

Врећице са враџбинама? Да, правила сам врећице са лавандом и ментом, за ормаре. А волела сам да палим миришљаве свеће... Али не због сујеверја, као што је моја свекрва мислила.

То сам рекла и свом супругу, који се слатко насмејао и замолио да објасним његовој мајци, пре него што направи хаос у кући. Покушала сам да објасним својој свекрви, али сам била затечена њеном реакцијом.

Фото: Профимедиа

 

 

- Ти си лагала! Лагала си за све! - почела је да виче. - Све сам сазнала од врачаре. Развешћу те од мог сина до краја године - запретила ми је.

Временом сам приметила да ми ствари нестају. Прво четка за косу, па гардероба и на крају фотографије са венчања. Распитала сам се код млађих комшиница и сазнала да је у кући била врачара која је гатала против мене.

Налазила сам необичне замотуљке свуда: у гардероби, фиокама, испод јастука, а унутра су били праменови моје косе, посечени нокти и бели прах необичног мириса.

Када неко жели да вам науди и нанесе зло он се служи разним бајалицама и враџбинама и преко њих вам живот претвара у пакао.

Враџбине са косом и прављење враџбина су највише распрострањени у Србији. Враџбине са косом се углавном користе да би се преко њих некој особи направила магија и нанело зло.

Када неко хоће да вам направи зло и уништи вас, он мора да поседује нешто ваше или гардеробу или нешто што сте ви пили, јели, користили. Али најјаче враџбине могу се направити од нечег што припада директно вама, нпр. нокти, коса, кожа, крв...

Враџбине у Србији су повезане и са историјом и са обичајима. Када се роди мало дете њему се везује црвени конац око руке, који ће га штитити од урока. Верује се да новорођено дете не сме никако да погледа особа са урокљивим очима и такве особе се држе подаље од деце.

- Имала сам вртоглавице и бол у глави из чиста мира, када сам схватила да су се ствари отеле контроли и полако је почела да ме хвата паника - прича ова жена. - Шта ако ме свекрва стварно одвоји од човека ког волим? Или ме урекне да не могу да имам децу?

- Одлучила сам да посетим жену у суседном селу, за коју су ми рекли да "скида" црну магију. Бајала ми је целу ноћ, и на крају успела да ме спаси - наводи она.

- Данас Милан и ја имамо двоје деце, дечака и девојчицу. Свекрва се временом уразумила, али Милан није могао да јој опрости што је покушала да ми нанесе зло - закључује жена.

(Телеграф.рс)

БОНУС ВИДЕО: