Очекује се да би екстрадиција могла бити извршена у наредном периоду, пише Аваз.

- Према наредби о спровођењу истраге, Србија потражује Азру Ш. због сумње да је учествовала у помагању у убиству Ранка Радошевића у Београду. Она се, према решењу Суда БиХ, тренутно налази у екстрадиционом притвору који може трајати најдуже до септембра ове године.

Подсетимо, студенткиња из Брчког ухапшена је у Сарајеву 14. марта, пет дана након што је у београдском насељу Рушањ убијен Радошевић.

Фото: Приватна архива

 

- Њој су лисице стављене у студентском дому и то по потерници Интерпол Београд. Сумња се да је Азра Ш. заједно са ухапшеним Марком П. из Бијељине, који је, наводно, превозио убице, била у Београду у време злочина и помагала им - подсећају извори и додају да је Азра Ш. била у вези са Марком П., навијачем Партизана из Бијељине.

Фото: З. Јовановић, Приватна архива, МУП РС, Друштвене мреже

 

Као директни починиоци егзекуције на бензинској пумпи у београдском насељу Рушањ, ухапшени су Стефан З. из Лебана и Лука В. из Краљева. Са њима је ухапшена и једна малолетна девојка.

- Носећи хируршке маске преко лица, обојица су, како се сумња, када су угледали Ескобара на паркингу бензинске станице у Рушњу, извадили пиштоље и испалили више пројектила у њега док је стајао испред улаза у кафић. Радошевић је побегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени Стефан З. и испалио му неколико хитаца у леђа, услед чега је оштећени пао на под - подсећају извори. Иначе, како је истрага показала, сумња се да је Радошевић, који је имао ауто-плац за продају аутомобила, намамљен на састанак.

Фото: Принтскрин, Новости, Профимедиа

 

- Осумњичени су с њим договорили куповину кола, а кобног јутра су му рекли да ће доћи на пумпу да погледају аутомобил. Уместо тога, уследила је егзекуција - наводи извор и подсећа да се убијени Радошевић, родом из Никшића, доводио у везу са шкаљарским кланом, а наводно је био близак са убијеним Јованом Вукотићем, вођом тог клана.

Иначе, осумњичена Азра Ш. и осумњичени Марко П., наводно, су били у вези. Како смо раније писали, Марко П. је после хапшења испричао "да је налог за убиство Радошевића издао човек који је дао налог и за убиство Луке Жижића на Новом Београду".

Фото: З. Јовановић, Новости, Приватна архива,

 

- Жижић је ликвидиран 28. априла 2022. године у кафићу чији је био власник. Његово убистви снимиле су камере, а на снимку се види како убица маскиран у радника улази у локал и пита где је тоалет. Одлази до тоалете, а када је изашао, пришао је Жижићевом столу и запуцао. Мушкарци који су седели са њим за столом скочили су и почели да бију убицу, али је он успео да им се отргне и побегне на тротинету - подсећа извор и додаје да је егзекутор ухапшен после неког времена.

Тражила стан у Београду

Добар дан свима, да ли ико издаје стан?

Осумњичена Азра Ш. је 5. марта, четири дана пре убиства Ранка Радошевића, на једној Фејсбук страници тражила стан у Београду уз одређене услове и цену која би јој наводно највише одговарала.

- Добар дан свима, да ли ико издаје стан са одвојеном спаваћом? Пожељна цена би била до 400 евра - написала је Азра Ш., што је један од доказа да је у време ликвидације Ескобара боравила у Београду.

БОНУС ВИДЕО:

(Аваз, Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".