Бебиситерка дечака-убице Косте К., који је извршио масакр у Основној школи "Владислав Рибникар", када је убио деветоро деце и радника обезбеђења ове образовно-васпитне установе, саслушана је поново јер је у исказу који је дала истржитељима било неких недоследности.

Према незваничним информацијама, дадиља која је Косту чувала од његовог 11. месеца до крвавог пира, није имала информације да дечак уопште зна да пуца.

- Бебиситерка је рекла да је иако је провела са њим 12 и по година и мислила да га најбоље познаје од свих у шоку због масакра који је починио дечак - наводи извор портала Република.рс који је близак истрази.

Како даље наводи наш саговорник, она је нагласила да није имала сазнања да дечак зна да пуца.

- Никада га није видела са оружјем, нити је знала да иде у стрељану и зна да користи оружје. Она није приметила ни да се интересује за исто - каже наш извор.

Према нашим сазнањима, жена је даље изјавила да је Коста Кецмановић био узоран дечак, са лепим манирима.

- Косту је описала као вредно и паметно дете, које никада није правило проблеме. Био је одличан ученик и имао спортске ваннаставне активности - наводи извор.

Како преносе портали, бебиситерка је негирала да има сазнања да је отац Косте К. дечака учио да пуца.

Почела саслушања деце очевидаца масакра

Иначе, поред бебиситерке, истражитељи су почели да саслушавају и децу која су била очевици немилог догађаја. Према незваничним сазнањима, деца су почела да се полако "отварају" и разговарају о злочину.

Иначе, Информер је крајем маја, први објавио, да је дадиља Косте К. саслушана у полицији где је до детаља испричала све што зна о његовом одрастању и навикама. Она је бринула о Кости од када је дечак имао само 11 месеци, па све до пре пар година и више је провела времена са њим у том периоду него његови родитељи.

Да подсетимо, Коста К. је 3. маја у 8.40 часова кренуо у крвави поход у ОШ "Владислав Рибникар" када је одмах са врата убио чувара Драгана Владовића, а онда се устремио на три девојчице у холу.

Када је њима одузео животе, поход је наставио у кабинету за историју где је његово одељење имало час. Тамо је пуцао у наставницу и ученике, од којих је петоро усмртио и шесторо ранио. Након 12 дана још једна ученица је подлегла повредама, када се укупан број жртава Косте Кецмановића попео на 10.

(Информер, Република)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".