Трамп је стигао у зграду суда, а по доласку на суд, задржан је у ауту, са јаким обезбеђењем.

Скај њуз је питао бившег председника како се осећа уочи појављивања пред судом, а Трамп је одговорио: „Сјајно.“

Званично је ухапшен

Судски званичник рекао је Ројтерсу да је Доналд Трамп процесуиран пре подизања оптужнице. И званично је ухапшен. Његов помоћник Волт Наута, такође је процесуиран и он се у оптужници наводи као Трампов саучесник.

Оптужница на 49 страна

Бивши амерички председник оптужен је да је из Беле куће украо поверљиве документе и однео их на своје имање у Мар-а-Лаго. Оптужница је вечерас јавно објављена, написана је на 49 страница, а неки детаљи из ње су управо невероватни. Тако је откривено да је документе о нуклеарном програму САД-а држао у - купатилу! Објављена је и фотографија његовог приватног ‘складишта‘.

Да ствар буде гора по Трампа, он је, како се чини, и другима показивао те поверљиве документе. У оптужници стоји да је то направио двапут. Први случај догодио се у Трамп голф клубу у Њу Џерзију када је причао с једним писцем, издавачем и двојицом члана особља. Ниједна од ових особа није прошла сигурносну проверу.

Трамп је показао и описао ‘план напада‘ за који је рекао да су га ‘за њега припремили Министарство обране и високи војни званичник‘. Затим је рекао појединцима да је план ‘врло поверљив‘, ‘тајан‘ и да је као председник могао сам с њега да скине ознаку тајности‘.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".