Често на Инстаграм профилу Јелене Ђоковић можете пронаћи савете о васпитању деце, као и неке смернице о родитељским књигама или савете стручњака. Такође често дели здрав рецепт.

Више пута је отворено говорила на тему исхране и чињенице да у њиховој породици доминира вегански мени. Познато је да се овај успешни брачни пар храни здраво, а многи се питају шта је на јеловнику њихове деце.

 

Јелена је и током карантина, 2020. године, одговарала на питања пратилаца на Инстаграму „уживо“, а једно од најчешће постављаних било је управо какву исхрану имају Стефан и Тара:

„Стефан је првих годину и по дана имао нормалну исхрану са месом и рибом, а онда је прешао на биљну исхрану и осећа се одлично, здрав је, а Тара је на биљној исхрани од почетка. Хвала богу никад нисмо имали проблема са њеним здрављем.

Деца су скроз на биљној исхрани,без проблема једу кромпир као луди, краставце и шаргарепу. И дајем им пуно смутија и зеља, миксам све то. Нека деца су генијалци и једу све одмах, моја деца не једу више зелену салату, али не паничим јер им је дајем кроз суплементацију или шејкове. А ми не пржимо него кувамо они једу кувану кромпир или пире“, објаснила је Јелена.

Када је Стефан био мали, Јелена је причала о томе и какву му је кашу спремала. Пире од банане и авокада је увек добро решење – објаснила је Јелена и истакла да храну заслађује, по потреби, медом, прахом од рогача, агавиним сирупом, јаворовим сирупом.

"Волим све да спремам увече јер је мој малишан јутарња птица пуна енергије чим се пробуди. Зато за све нас планирам јутарње оброке увече. Треба ми пет минута", рекла је Јелена. и саветовао друге да се поиграју са састојцима, додајући да укусна храна не мора да се обрађује, може бити свежа и здрава.

Једном је открила рецепт за кашу, коју воли да спрема, а главни састојци су овсена каша, путер од лешника, млевени мак, какао, млевено чиа семе, лан, биљка луцума, хељда, сусам и пиринчано млеко са кокосом, мало воћа на врху.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".