Наиме, против оца дечака убице се води кривични поступак због сумње да је починио тешко киривчно дело против опште сигурности. Наиме, сумња се да је он водио малолетног сина у стрељану и учио га да пуца и није адекватно обезбедио сеф у стану у ком је држао оружје, за које је имао дозволу.

- У кривичном поступку који се води против оца дечака породице жртава су оштећена страна. Они као оштећена страна у поступку имају право да истакну имовинскоправни захтев за накнаду штете, а у овом случају њима је нанета штета у виду душевне боли, патње... - објашњава извор Курира и додаје да је деветоро оштећених дало предлог суду да се родитељима дечака убице забрани да располажу имовином.

- Они су добили информације да дечакови родитељи намеравају да пренесу имовину на треће лице, што би значило да би их на тај начин могли онемогућити да наплате одштету на крају судског поступка. Како би се то избегло, суд је ставио привремену меру забране располагања, продаје или преноса имовине - појашњава нам извор.

Како је саопштено из Вишег суда у Београду, судија за претходни поступак донео је решење којим је усвојио предлог родитеља убијене деце у ОШ "Владислав Рибникар" за одређивање привремених мера обезбеђења имовинскоправних захтева. Рецч је о стану у Београду, деловима пословног простора у Београду и путничком моторном возилу. Привремене мере имају трајати до правноснажног окончања кривичног поступка.

Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења, која не задржава извршење решења.

Подсетимо, отац дечака из ОШ "Владислав Рибникар", који је 3. маја у школи убио школског чувара и деветоро својих другара, док је ранио шесторо, ухапшен је одмах након масакра. У истрази је откривено да је његов син злочин починио из његових пиштоља.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

НИШТА НЕЋЕ БИТИ КАО РАНИЈЕ: Ђаци послали потресне поруке поводом убиства у школи на Врачару

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".