"Руменка, Томка, Милка и Рушка! Ја сам Тијана Бабић и имам четири краве", стидљиво је пред камерама, као да ће заплакати, деветогодишњи девојчурак набројао понос свога домаћинства не заборављајући ни најслађи подмладак - теле Гумеранг.

Тијана има само 9 година, али одавно зна шта су дужност и одговорност. Већ две године она се брине о свом стаду и води га на испашу и до два километра од куће и по сунцу и по киши, и по жеги и хладноћи..

Фото:Принтсцреен/ПрваТВ

 

Прича о једној од најмлађих пастирица у Србији стиже из села Јелакци. У домаћинству, у којем живи с родитељима, братом, бабом и дедом, поред четири краве имају и 20 оваца.

@prvatelevizija Upoznajte pastiricu Tijanu Babić. ❤️ Devetogodišnja Tijana svakodnevno vodi krave dva kilometra od kuće do pašnjaka. #fyp #foryou #pastirica #tvprva #prvatv #150minuta #emisija #tiktok #tiktoksrbija ♬ original sound - Prvatelevizija

Тијана је вредна, одличан ђак а до школе путује чак 8 километара у једном смеру, школским комбијем. Нема посла који она не зна, па са братом, како каже њен тата Срећко, иде барабар и у малине и на свако место где треба.

Тијанин живот битно се разликује од живота њених градских вршњака, њене дужности су много другачије и захтевније јер посла на селу увек има.

Иако јој је само 9 година, малена пастирица већ сада зна шта ће бити кад порасте - полицајка!

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".