Наиме, Лука је од самог почетка ту, међутим сада је његов лик у центру пажње. Ненад Мараш је рођени брат Петра, иако има све у животу жали за тим што брат не жели да га укључи у посао већ га држи у сенци. 

А ко је заправо он? 

Фото: Јутјуб принтскрин/Јужни Ветар

 

Лука Грбић је млади српски глумац, рођен 2000. године у Београду. За своју прву улогу у филму „Јужни ветар“ добио је награду за дебитанта године на фестивалу „Филмски сусрети“ у Нишу. Улогом Ненада Мараша у том филму скренуо је пажњу на себе и стекао популарност са само шеснаест година. После је уписао Факултет драмских уметности, а управо овај филм био је пресудан да се Лука одлучи баш за ФДУ. Након „Јужног ветра“, Лука је добио прилику да се докаже и у серијама „Бисер Бојане“, „Тајне винове лозе“, „Кошаре"...

Међутим мало ко зна да је он наш најпаметнији глумац. Наиме, када је уписао средњу школу, Лука је почео да волонтира у НТЦ центру и ту је сазнао за Менсу. То је организација која окупља особе са искључиво високим степеном интелигенције. Лука је урадио тест и дошао до 156 ИQ, како је рекао у једном интервју, до оне границе до које ради овај тест. Тако је постао члан менсе.

Фото: АТА имагес

 

У једном интервјуу испричао је како се на кастингу послужио једним лукавством, слагавши да зна да вози кола, да би добио улогу. 

- Из страха сам одговорио да знам да возим. Нисам осетио тежину те своје безазлене лажи док није требало да возим аутомобил. Редитељ Милош Аврамовић ми је рекао данас снимамо сцену кад возим кола. Отишао сам брзо на интернет и укуцао како се вози аутоматик. Неким чудом то је прошло добро. Имао сам, на срећу, помоћ каскадера, који ми је рекао да се смирим. Рекао је тада Лука.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".