Новак Ђоковић вратио је тениске терене на Дорћолу граду Београду, а његов отац Срђан жели да их врати.

Он је издао саопштење у ком наводи да ће "тражити било какав модалитет партнерства са градом и поновно преузимање терена".

Подсећања ради, тениски клуб "Новак" угашен је 1. јуна после 15 година постојања и на њему је одигран велики број турнира. Споменути центар користио је и Новак када год би дошао у Србију и на њему је тренирао.

Фото: Ж. Кнежевић

 

 

- После изражене намере Новака Ђоковића и његове компаније да изађе из партнерства са градом у вези пословања и обављања активности тениског терена 'Новак' на тениским теренима "Милан Гале Мушкатировић", обавештавам медије да сам у консултацији са својом породицом спреман да или лично или преко неке од компанија у нашем власништву наставимо сарадњу са градом у вези пословања и обављања активности тениског центра - наводи се на почетку саопштења које преноси "РТС".

Срђан се нада да ће добити позитиван одговор.

- У најкраћем току понудићемо граду неки од модалитета сарадње или јавног партнерства који би омогућио да овај тениски центар и надаље обавља делатност којој је намењен у корист тениског спорта Београда и Србије. Надамо се да ће градски челници у име будућности тениског спорта позитивно одговорити на ову нашу иницијативу - закључује се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО: