Сатурн ће бити ретроградан у Рибама цело лето - почиње данас, 17. јуна и трајаће до 4. новембра, периода током којег ћемо сви испитати оно што смо научили од марта и како можемо да користимо те лекције.

Сатурн је тешка љубавна планета, која влада ограничењима и правилима и позната је по томе што нас охрабрује да учимо ствари на тежи начин. Сатурн ће бити ретроградан у Рибама цело лето - почиње данас, 17. јуна и трајаће до 4. новембра, периода током којег ћемо сви испитати оно што смо научили од марта и како можемо да користимо те лекције.

Фото: Профимедиа

 

 

Ретроградности имају тенденцију да успоравају наш напредак. Ово се не односи на свакодневне ситуације које могу да вам поремете дан. Примера ради, нећете бринути ако сте пропустили лет или погрешно комуницирали са неким, него је вец́а вероватноц́а да ц́ете осетити да су ваши велики циљеви ометани. Ово ће бити тренутак када ћемо морати мало да успоримо или притиснемо паузу на тренутак како бисмо боље разумели тешке лекције које Сатурн у Рибама жели да пренесе.

Ево шта доноси сваком знаку хороскопа:

ОВАН

Пошто Сатурн пада у вашу дванаесту кућу подсвести, могли бисте да осетите овај транзит на дубок начин. Ово је идеално време да размислите о томе да ли бринете и негујете себе на начин који подржава ваше веће циљеве. Корисно је да се стварно упознате са својим страховима и престанете да одлажете суочавање. Уколико сте склони самосаботажи, ретроградни Сатурн у Рибама је одлично време да предузмете кораке и позабавите се тиме.

БИК

Овај транзит погађа вашу једанесту куц́у пријатеља. Можда схватате да сте превише идеализовали неко пријатељство, као и да ваше активности на друштвеним мрежама ничему не служе. Желећете да направите "чишћење" особа из живота. Ово је идеална прилика да процените који односи или људи су вредни ваше пажње. Требало би да знате ко вам прија, а ко вас исцрпљује. Отворићете врата новим људима да закораче у ваш живот, било да је то уживо или на друштвеним мрежама.

БЛИЗАНЦИ

Ретроградни Сатурн у Рибама утиче на вашу десету кућу каријере и репутације, а доноси много промена на послу. Ретроградни Сатурн би могао да се огледа кроз препотентног шефа. Осетићете да се ваш посао нагло повећао, а овај "напад" натераће вас да испитате свој однос према каријери. Можда ћете открити нешто ново у чему уживате да радите. Ово ће бити тренутак када ћете знати шта желите - или идете у том правцу или можда схватате да је време да поставите нове границе између посла и приватног живота.

РАК

Ретроградни Сатурн у Рибама утиче на вашу девету кућу веровања, мисли и учења. Можда ћете се осећати охрабреним да критички размишљате о својој перспективи света. Ово је прилика да себи и другим људима дате мало предаха и дозволите другачију перспективу. Девета куц́а такође обухвата путовања на далеке дестинације, тако да би ово могло да буде одлично време да испланирате пут и размислите о ономе што желите.

ЛАВ

Време је да измирите дугове. Сатурн ће кренути уназад кроз вашу осму кућу имовине и карме, што би могло да изазове нове новчане трошкове - непланирани издаци, велики рачуни или позајмице. Ово се односи и на све оне који дугују новац. Хороскоп саветује Лавове да обрате пажњу на поверење које поклањају људима. Није добро да у овом периоду покажу рањивост. Велика је вероватноћа да ћете доживети разочарања.

ДЕВИЦА

Ретроградни Сатурн у Рибама погађа вашу седму кућу партнерства. Пошто је Сатурн повезан са дуготрајном посвећеношћу, ова ретроградност је прилика да размислите о томе да ли желите да се држите људи којима сте посвећени, романтичних или да се разиђите са партнером. Ако сте у вези, одвојите време да добро процените однос и размислите да ли је обострано користан. Можда ћете открити да морате више да се опустите у вези јер је ваш партнер на неки начин преоптерећен. Отворена комуникација је кључна за успех.

Фото: Профимедиа

 

 

ВАГА

Док се Сатурн ретроградно креће, креће се кроз вашу шесту кућу рутина. Ова кућа одговара вашем свакодневном функционисању, а тиче се бриге о себи, посла и вашег општег благостања. Ако обратите пажњу, постоји могућност да схватите да вам ваши свакодневни ритуали не служе или да морате још више да дате од себе да бисте ефикасније завршили своју листу обавеза. Било како било, донећете одлуку која ће значајно променити вашу свакодневицу.

ШКОРПИЈА

Да ли је ваше слободно време заиста добар провод за вас? Са Сатурном оријентисаним на задатке у вашој петој кући задовољства, уживања и љубави, могли бисте да преиспитате или критикујете ствари за које кажете да радите из забаве. Размислите да ли је потребно унети радост у ваш живот. Ако је одговор одлучно "да", смислите начин да то промените. Пријаће вам осећај задовољства, али онај прави.

СТРЕЛАЦ

Сатурн се креће кроз вашу четврту кућу породице, па се потенцијално појављују проблеми са вашим домом, као што су реновирање или конфликти са члановима породице. Можда ц́е нешто морати да поправите код себе или ц́ете преузети више одговорности. Проведите ово време размишљајуц́и о томе како ц́ете се позабавити проблемима, јер ће решења ојачати вашу породицу.

ЈАРАЦ

Ретроградни Сатурн се креће кроз вашу трећу кућу комуникације, позивајући вас да размислите о томе како се односите према другима и како се изражавате. Ово је време да схватите како да боље управљате својим сновима и стварима које су вам заиста важне. Хороскоп саветује да све изнесете на папир. То ће вас ослобидити и помоћи вам да направите приоритете.

ВОДОЛИЈА

Сатурн ће се кретати кроз вашу другу кућу финансија. Ово ће бити период у којем ћете размишљати како да направите живот који желите да живите. Одличан тренутак за састављање плана, обраћање пажње на трошкове и добру расподелу новца. Можете да преузмете контролу над својим финансијама постављањем реалних циљева и штедње.

РИБЕ

Ако вам је у последње време било тешко, можда је за то крив Сатурн. На крају крајева, крец́е се кроз ваш знак. У фокус ставља вас, ваш идентитет и натераће вас да пожелите велики напредак. Ваш задатак је да преузмете одговорност и почетне кораке. Порадите на свом имиџу, репутацији и видећете промену. Идеално време за додатне курсеве или едукацију.

БОНУС ВИДЕО: