- Осећам огроман понос, јер смо се окупили сви око правих породичних вредности. Хвала министарки Кисић што је са нама и што препознала значај свега што радимо за мионичке породице - казао је Јанковић и додао:

- Кроз разне програме подржавамо децу и родитеље и наставићемо да бринемо о породицама. И зато ћемо новчану накнаду за сваку рођену бебу повећати са 40 на 60 хиљада динара, а прва рођена беба добија 80 хиљада динара. А у плану је још погодности. Мионица је породица која има будућност.

Општина Мионица спроводи мере подршке породицама кроз бесплатне књиге, бесплатна ауто седишта, колица за бебе, бесплатан превоз за ђаке, бесплатне часове у Центру за образовање и развој, бесплатну припремну наставу за основце, награде за вуковце, новчану подршку...

Министарка Кисић је похвалила мере подршке које спроводи локална самоуправа:

- Мионица је пример одличне праксе која обележава читав месец породице кроз низ изузетних активности. Из Мионице шаљемо најлепшу поруку важности породице, насмејане деце, поносних и дивних родитеља - рекла је министарка Кисић.

Пројекат "Подстицајно родитељство" општина Мионица реализује у сарадњи са Министарством за бригу о породици, Сталном конференцијом градова и општина и Уницефом.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".