Аутоимуна болест Жељка Самарџића са којом се певач годинама бори утицала је на многе сфере његовог живота, међутим данас када је певач успео да савлада све што му је донела, срећан је што је инспирација свима онима који се боре са оним што Хашимотов синдром носи.

- То је једна аутоимуна болест штитне жлезде која ствара повремене проблеме. Чим сам кренуо са редовним терапијама, све је било у реду. Свако јутро попијем по једну таблетицу и то је то. 

Фото: АТА имагес

 

 

- Жене углавном оболевају од те болести, али ето, мене је задесило и носим се са тим како знам и умем. Касније сам сазнао да доста мојих пријатеља има Хашимото синдром, а ја сам га имао дуго а да то нисам ни знао - рекао је певач, а болест Жељка Самарџића променила му је животне навике.

- Имам своју пензију, која ми је довољна. Супруга Маја и ја немамо неке посебне прохтеве. Живимо скроман живот, али достојан свих оних који пристојно живе, што бих свима пожелео.

Фото: АТА имагес

 

 

- Нажалост, нисам ја једини који је зарађивао од мојих концерата. Ту су и инструменталисти, музичари, људи који се баве расветом, кабловима… Велика ми је радост кад им јављам за концерт, верујем да их та вест често обрадује више него мене - објаснио је и додао:

- Од момента када ми се десио Хашимото као да ми се срушио свет, нисам знао шта ми је. Сада сам наставио нормалан живот јер редовно узимам терапије. На три месеца идем на контролу и вадим крв.

- Мене је болест променила из корена. Ја сам раније узимао чашицу ракије или вина више, а сада то не могу зато што морам да чувам гласне жице. Када ми то функционише све је океј.

- Открио сам ту болест кад сам ишао на операцију нерва симпатикуса да се не бих знојио, да би се после извесног времена испоставило да се ради од Хашимоту, смањеној функцији штитне жлезде - открио је Жељко својевремено.

(Story)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".