Мајк Рајс (63), продуцент цртане серије "Симпсонови", у јулу прошле године спустио се заједно са супругом Дениз до дна Атлантског океана до олупине Титаника и то у малој подморници која је сада нестала током такве туристичке туре.

Он је за Њујорк пост испричао какав је уговор морао да потпише са компанијом "Оушнгејт експедишн", организатором путовања и власником нестале подморнице Титан. Тим уговором компанија се у одређеним случајевима одриче одговорности за случај смртног случаја путника у подморници.

- Смрт увек вреба, увек вам се мота у мислима. Чак и пре него што крочите на чамац (који путнике доводи до подморнице) постоји дуг, дуг уговор о одрицању од (компанијске) одговорности у којем се смрт помиње три пута већ на првој страни - казао је Рајс америчком листу.

 

 

 

Он је рекао да је са супругом платио више од 100.000 долара да би се спустио до дна океана и видео олупину Титаника, чувеног брода који је потонуо у тим водама 1912. након судара са леденим брегом.

- Он је знао да је то веома опасно - навела је Рајсова супруга.

 

 

У несталој подморници, која је последњи сигнал броду који ју је пратио послала у недељу, сат и 45 минута након зарона, налазе британски милијардер Хамиш Хардинг, пакистански бизнисмен Шахзада Давуд и његов 19-годишњи син Сулејман, француски истраживач Пол-Анри Наржелео и Стоктон Раш, извршни директор "Оушнгејт експедишн".

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".