Када је поквасила обућу у потоку, решила је да је не носи, а с обзиром на то да много шета и то по неравном, ходала је боса.

- Пре две године отишла сам у шетњу с дечком. Обоје смо носили ципеле. Успут смо прошли кроз поток и ноге су ми се поквасиле. Мрзела сам осећај мокрих ногу и чарапа па сам их скинула. Нисам могла да верујем како је лако планинарити бос. Од тада ретко носим ципеле - рекла је.

Иначе, она је покренула Јутјуб канал где приказује своје авантуре, а од када је донела ту одлуку тврди да су јој стопала у одличном стању, односно да су добила чрвсту кожу и да се осећа добро. Мисли да је много опасније да се пење у патикама или сандалама, због чега ципеле носи само два пута годишње. Ипак, због каменчића некада мора и да се обује.

Од када је схватила какав је ово рај за стопала признаје да више неће купити ниједан пар обуће. Такође, истиче да нема жуљеве, као и да јој се прсти не увијају као код већине.

- Људи не воле поглед на стопала, нису навикли на то, али не видим разлог зашто не би били без обуће; није голотиња; није сексуално - каже и објашњава да јој је кожа на стопалима тврђа него иначе.

Ипак, у граду је људи чудно гледају, а често мисле да је бескућница или генерално прљава особа. Такође, сви се брину да се не повреди, те због тога пази на мишљење околине. Када је хладно носи обућу која је дизајнирана тако да се осећате као да немате ништа на себи. И подстиче друге да такође размисле о томе да ходају боси - и да не следе друштвене норме, већ да сами доносе одлуке, пише "Дејли мејл".

БОНУС ВИДЕО: