Наравно, велики број људи тек високе температуре подсете да клима уређаје треба и редовно сервисирати и чистити. Сервисери се често сусрећу са нередовно чишћеним уређајима, а власници се тога сете тек када уређај изгуби снагу хлађења или чак у потпуности стане.

Један сервис је недавно имао екстреман случај.

 

 

Контактирао их је корисник како би очистили уређај јер је престао да ради иако га наводно редовно чисти.

Међутим, када су отворили уређај затекли су језив призор. Клима је била запушена од количине прљавштине. Сервисери су снимили призор и објавили на мрежама како би апеловали на власнике уређаја да их редовно сервисирају.

У клима уређајима затицали су свашта. У њих воле да се сакрију смрдибубе које у већој количини могу да заблокирају уређај, а један од корисника мрежа је навео да је затекао мртвог миша.

Сервисери препоручују да се клима редовно сервисира једном годишње, а уколико се уређаји користе и зими за грејање, онда би редован сервис требало радити два пута годишње. Редовна чишћења филтера обичном водом се препоручују на десетак дана јер у њима се крију и опасни вируси, а нередовно чишћење може бити и опасно по здравље укућана.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".