Легендарни филм "Љубавни живот Будимира Трајковића" многима је један од омиљених, а посебну пажњу привукла је и лепа глумица која је играла улогу Мирјане у коју је Будимир био лудо заљубљен.

Фото: Јутјуб принтскрин/Podcast Jugoslavija/

 

 

Како је сама својевремено причала, када је прочитала сценарио за овај филм, мислила је да ће се глумом бавити само привремено, али су убрзо кренуле да се нижу улоге и у том послу остала је до краја живота.

Иако је све деловало идилично, лоше вести за Марину стигле су 2010. године када јој је саопштено да болује од злоћудног тумора.

Глумица није желела да се зна за њену борбу, те у јавности није говорила о болести. Лекари су прво имали добре прогнозе за њу, али је убрзо уследила операција и борба за живот.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @balkanino

 

Вест о глумичиној болести прочула се када су лекари њеној породици саопштили да је Неметова легла у болничку постељу. Карцином дојке проузроковао је јаке главобоље, што је за резултат имало слабост, мучнине и јаке бљескове испред очију. Тада се лекарима јавила за помоћ.

Када је напустила болницу, њене колегинице из позоришта су одиграле представу "Тартуффе" и сав новац од продаје карата дале су њој за лечење. Она је тада дошла на представу како би се захвалила колегиницама на овоме, а то је уједно било и њено последње појављивање у јавности.

Марина Немет преминула је у Загребу 11. децембра 2010. године, а у тренутку смрти имала је 50 година.

Осим улоге у поменутом филму, гледали смо је и у остварењима као што су "Ујед анђела", "Дружина Пере Квржице", "Догађај", "Сељачка буна" и другим.

 

 

Након снимања "Љубавног живота Будимира Трајковића", Марина је направила већу паузу у каријери и није глумила више од 10 година.

Када су је једном приликом новинари упитали да ли је задовољна улогама које је добијала, искрено је рекла да није.

- Нисам. Када је филм у питању, ја се не задовољавам да играм само жене – објекте. Желим да тумачим комплетне особе, женске ликове. Ликове који по својој концепцији иду у дубину. Жена се на нашем филму већином искоришћава као објекат. Нема правих женских ликова - рекла је она својевремено, а пренели су домаћи медији.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Davor Spisic (@davorspisic)

 

Глуму је завршила у Загребу када је имала 25 година. На трећој години студија удала се за Славка Бранкова са којим је добила ћерку Тену.

Развели су се 2004. године, а две године касније он је преминуо у 55. години живота. Њихова ћерка је тада имала тек 12 година.

БОНУС ВИДЕО: