Иако се у последње време доста писало о Роквићевој болести, нико са сигурношћу није могао да тврди да је његово здравствено стање било толико лоше.

Чланови Маринкове породице нису желели да се о томе пише ни јавно говори, а све како би га заштитили од притиска због целе ситуације. Породица је све време била уз њега да би што безболније прошао кроз изузетно тежак период. С обзиром на то да су Роквићи побожни, те да редовно обилазе српске светиње, Маринко је утеху нашао у молитвама, које су му донеле мир.

Фото: АТА имагес

 

Како тврди његов близак пријатељ који није желео да се спомиње његово име, Роквић је често одлазио у Манастир Раковица, где је сахрањен патријарх Павле.

- Тамо је често ишао заједно са синовима иако је знао да му се ближи крај, али га вера није напустила до судњег дана. Волео је јако да се моли на гробу патријарха Павла, и то му је доносило један посебан мир. Иако је знао да му нема лека јер је рак панкреаса нешто што нико није успео да победи, Маринко је молитвама само желео да ублажи своју муку - испричао је извор.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".