Глумац и водитељ Милан Калинић у емисији "Преживели" заменио је улоге са супругом Сандром Калинић, где је поделио трауматично животно искуство које се одиграло пре осам година.

Читава породица Калнић доживела је саобраћајни удес, а паклено искуство их је променило из корена.Потресно сећање Милана и Сандре Калинић - Преживели смо један тежак и стресан догађај. Направио сам једну ствар кад су многи могли да не преживе. Тада сам схватио колико у животу у секудни може све да се промени, и колико је драгоцено да уживаш у сваком тренутку и савкој секудни - сећао се Милан, а његова супруга се надовезала: "У питању је саобраћајни удес који се догодио на Копаонику 2015. године".

Фото:Принтсцреен/Јутјуб/K1televizija

 

Милан, Тамара и њихово двоје деце Вук и Теа кренули су на одмор на познату српску планину, али догодио се неочекивани несрећни случај.

- Кренули смо на Копаоник на скијање. Вук је тада имао три и по године, а Теа шест и по, пред полазак у школу. Прелеп дан, али пре тога је пао снег. Снег се топио, а на коловозу је било влажно. То је за онога ко вози најгоре. Идемо и у колима је дивна атмосфера. Већ смо прилазили Брусу и наилазимо на кобну кривину, она се иначе зове Дуга кривина. Мештани су је назвали "Кривина смрти". Нисам јурцао, возио сам нормално. Заокренуо сам, додао сам гас мислећи да излазим из кривине. То је било довољно. То су били мађарски држављани у два аутомобила. Први аутомобил успева да ме избегне, док је у другом аутомобилу био мање вичан возач. Ми, буквално имамо директан судар са аутомобилом. То је страшан тренутак - сећа се Калинић.

- Сад не знам из угла као возача. Из угла сувозача, сећам се тупог ударца 

Милан Калинић: "Мислио сам да сам убио човека!"

- То је био стравичан ударац. Од силине смо се окренули на скроз другу страну. Стравичан тренутак. Тада човек није при себи. Тада сам схватио, имао сам потпуно разумевање за оно што чујете када се деси нека страшна несрећа да је неко побегао. Не треба одмах осуђивати ту особу. Зато што у том тренутку ви не владате ситуацијом. Мени се ништа није десило, само сам руком ударио, али то је толики стрес, као да излазиш из сопственог тела, као да сте у неком магновењу. Буквално, тада не одговарате за своје поступке. Ја сам одреаговао како треба, али разумем људе који тако не одреагују. Теа и Вук почињу да урлају, а ти си у шоку и хистерију. Бог је то направио, вероватно, из ваљаних разлога. Наш ауто је био велики, други мањи. Сви су поиспадали из тог аутомобила - прича потресени Калинић.

- Морала сам да будем прибрана због деце. Обоје су имали хематоме на глави. Теби је отекла рука. Нико од људи који су пришли да помогну, нису веровали да је било преживелих. Они су сви поиспадали. Испале су скије, кофери...

- Гледам све те људе, они се деру, шок... Прилазим колима и затичем ситуацију, возачу је био волан у грудном кошу. Он је био нагнут над воланом и лежи са отвореним очима. Видим мртвог човека. То је најгори тренутак у мом животу. Видим човека који не даје знаке живота, он је мртав. Гледам га и кажем себи: "Ја сам убио човека!" Осећам да сам ван себе, окренуо сам се ауту, гледам тебе, Теу и Вука. Кажем себи: "Ти си уништио живот свима! Уништио сам мојој деци живот!" То је пакао, крај, готово. Нема више никаквог живота. Окрећем се ка овом човеку, гледам ове људе... Креће да ми се врти у глави. То је шок у ком не знам шта да радим, коме да помогнем. Краичком ока видим, да му мали прст ради и цела рука. Он је само био у стању шока пар секунди, дошао је себи. Брзо оптрчавам ауто, чупам, ломим све. Хитна помоћ и полиција су се појавили невероватном брзином - присећа се Милан, те открива да је мађарски држављанин који је био за воланом на себи имао најмање повреда за разлику од осталих путника, али је једино био животно угрожен.

Фото:Принтсцреен/Јутјуб/K1televizija

 

Мађар који је био за воланом убрзо је превезен за Београд. Несрећа је била у томе што је био инвалид, који је имао операцију на срцу и има само један бубрег, а након несреће је имао унутрашње крварење.

- Доктор ми је рекао: "Милане, он до Београда сто осто неће преживети". Петнаест - двадесет дана колико је то трајало је било највећа агонија мог живота - признаје Милан Калинић.

Фото:Принтсцреен/Јутјуб/K1televizija

 

Породица Калнић прошла је кроз низ непријатности након удеса, али ова прича дочекала је свој срећан крај за све актере.

- Ми смо сви преживели, настављамо позитивно - истакао је глумац на крају исповести.

(К1)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".