Италијани, а и бројни туристи широм света били су бесни због оваквог понашања туристе.

- Крајње је срамотно и знак великог недостатка културе да туриста нагрђује једно од најпознатијих места на свету и део историјског наслеђа - рекао је министар културе Ђенаро Сангилијано, који је додао да ће кривац бити пронађен и кажњен, преноси британски Гардијан.

Као што је и обећао, кривац је пронађен. Зове се Иван Димитров и пореклом је са Балкана. Његови корени су из Бугарска, али он живи у Великој Британији где ради као фитнес инструктор и представља се као Иван Хокинс.

Њега је, док је урезивао "Иван + Хејли 23" у зид Колосеума, снимио други туриста Рајан Лук.

- Утврдили су да је у питању пар, мушкарац и жена, који живе у Енглеској. Треба напоменути да је поступак у фази припремне истраге, па се осумњичени мора сматрати невиним до изрицања правоснажне пресуде - наводи се у званичном саопштењу карабињера, који су открили ко су главни актери са снимка.

- Хвала им што су одмах идентификовали наводног почионица овог нецивилизованог и апсурдног чина. То је чин који је увредио све оне широм света који цене вредност археологије, споменика и историје. Сада се надам да ће правда кренути својим током и да ће закон ригорозно бити примењен - истакао је Ђенаро Сангилијано.

 

 

Хејли и Иван су прошлог викенда били у Риму где су уживали у одмору, а са свог пута се још увек нису вратили. У њиховој кући затечени су грађевински радници.

- Отишли су прошле недеље и неће се враћати две недеље. Ми само радимо темељ. Рекли су нам да су на пропутовању по Европи - открили су радници.

БОНУС ВИДЕО:

КАТАСТРОФА ИЗ ВАЗДУХА: Снимци из дрона приказују размере поплава у Италији

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".