Деценије рада и посвећености нашег глумца који је иза себе оставио низ феноменалних улога награђене су на велики празник, Видовдан, постао је витез српског глумишта. Ово престижно признање додељено је славном уметнику у оквиру манифестације Видовданске културне свечаности, која је прексиноћ 14. пут била одржана на Златибору, под покровитељством општине Чајетина уз подршку Туристичке организације Златибор.

Пред само играње представе "Књига о Милутину", која је на матичној сцени "Звездара театра" досад одиграна више од 100 пута, Ненад је добио плакету "Витез српске глуме".

Фото: П. Милошевић

 

Ненад је тада одржао емотиван говор у коме је истакао колико му значи ова награда и колико га је породица у раду подржавала: 

- Јунаштво је исто што и витештво, а ни једно ни друго не иду без чојства, па ја вечерас морам да покушам да будем чојствен. Јунак брани себе од другога, а онај који је чојствен брани друге од себе. Мислим да глумац у оваквим ситуацијама мора да се труди да брани себе од себе и зато вечерас на Златибору желим себе да одбраним од себе - рекао је Јездић.

Ненаду ово није прва награда, добио је још низ других - од Стеријине награде, Зорановог брка преко Златне мимозе и Златне значке до Повеље за грађанске заслуге, чиме је 2013. постао заслужни грађанин Земуна. Поред свих ових награда, Јездић чврсто стоји на ногама. 

- Поред тога што сам усхићен и што се моја породица радује, морам да покушам да будем чојствен. Вечерас са вама на Златибору, са својим народом, трудићу се да се одбраним од оног који се надима и горди и гаји у себи нека претерана лоша горда осећања. Бићу са својим народом, а то значи да хоћу да будем на земљи - изјавио је глумац. 

(Република)

БОНУС ВИДЕО: