Виши суд у Београду донео је ново решење којим је одредио привремену меру забране продаје или стављања хипотеке на велики број нових непокретности у Нишу, Параћину и Београду за које је утврђено да су у власништву или сувалсништву мајке тринаестогодишњег дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару убио деветоро вршњака и чувара школе!

Како Курир сазнаје, осим прве мере која се односила на један стан и гаражу који су у њеном власништву, као и два стана у којима је сувласник у Београду, откривено је да је мајка дечака власница половине стамбене зграде у Нишу, половине помоћне зграде у Параћину али и власница половине укупно 20 грађевинских и пољопривредних парцела у Параћину и Нишу!

И аутомобил блокиран

- Суд је одредио привремену меру ради обезбеђења будућег новчаног потраживања, на предлог 27 најближих чланова породица настрадалих у ОШ "Владислав Рибникар". То не значи да је мајци неко запленио и трајно одузео имовину, већ да је стављена забрана да је она прода или стави хипотеку на њу, како би се, уколико најближим члановима породице у парничном поступку буде досуђена новчана надокнада за претрпљену душевну бол и патњу, ти новчани износи наплатили - објашњава саговорник Курира.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".