Нереди у Француској се не смирују, француски председник Емануел Макрон је окривио друштвене мреже и видео-игре, а данас је сахрана Наела М (17) којег је полиција упуцала у уторак због којег је "рат" на улицама Француске и почео. Полицијски синдикати у Француској који представљају више од половине од укупног броја полицајаца који су већ пети дан на улицама Француске, су се огласили саопштењем у којем наводе да имају посла са "гамади", преноси "Републиц wорлд".

На стотине аутомобила је запаљено, киоска и продавница обијено, а према незваничним информацијама, досад је ухапшено више од 1.300 особа. Алијанса националне полиције (Аллианце полице натионале) и УНСА Полиција (УНСА Полице) су се заједнички огласили о "рату" који се тренутно одвија у Француској.

Њихово саопштење преносимо у целости.

"Сада је доста... Суочени смо са овим дивљачким хордама, тражење да се ситуација смири није довољно, то мора да се наметне! Морамо да успоставимо поредак у републици и да ухапшене ставимо изван могућности да нанесу штету некоме. Пред оваквим прогоном, полицијска породица мора да остане уједињена. Наше колеге, као и већина грађана, не могу више да поднесу тиранију мањине. Није тренутак за синдикално деловање, већ за борбу против оваквих ‘штеточина‘. Предаја, капитулација и испуњење захтева полагањем оружја нису решења у светлу тежине ситуације. Морају да се предузму сва средства како би се владавина права обновила што пре. Када то урадимо, знамо да ћемо моћи да проживимо поново овај хаос који издржавамо већ деценијама. Из тог разлога, Алијаца Националне Полиције и УНСА Полиција ће сносити своју одговорност и упозориће Владу да од сада па на даље, ће бити у акцији али без конкретних мера легалне заштите полиције, без казнених мера, и без значајних казнених мера које су одговарајуће. Полиција ће судити на основу разамтрања у датом тренутку. Данас је полиција у борби јер смо ми данас у ‘рату‘. Сутра ћемо бити у отпору и Влада мора да постане свесна тога", стоји у њиховом саопштењу.

 

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".