Домазет је предлог за укидање притвора поднео 5. новембра, у петак.

- Престали су разлози за притвор - саслушани су сви сведоци, узнемирење јавности и висина запрећене казна више нису разлог за притвор јер њима и не би претила та казна од преко 10 година затвора чак и да су нешто знали о самом делу, а нису знали. Исказима сведока утврђено је да они нису могли никако да те ноћи буду на том месту, Моје лично мишљење је да немају никакве везе са злочином, каже Домазет, пише "Блиц".

Он потврђује да Џонићеви синови тешко доживљавају боравак у притвору и да су у неверици због свега што им се дешава.

- Забринути су и за своје послове и за све остало. Из њихових реакција увиђам да стварно нису имали никаквих додирних тачака са случајем, нити су знали ишта о томе. Стефан је скоро баш забринуто коментарисао како ће људи да реагују када изађу, обојица се секирају и за своје породице и за децу - додаје Домазет.

Прошле недеље саслушани је на позив тужилаштва, петорица Стефанових колега из Војске Србије и петорица Миланових колега ватрогасаца који су потврдили да су кобне ноћи када су Ђокићи отети и убијени, њих двојица били на својим радним местима и да их нису могли напуштати.

До закључења текста, судија за претходни поступак није одлучивао о захтеву за укидање притвора браћи Џонић.

Младен Магделинић, адвокат браће К. М. И А. М. који такође негирају било какву умешатност у убиство, каже да још увек није добио одговор на жалбу о притвору коју је поднео прошле седмице, и наводи да се нада да ће суд у току преиспитивања доказа и основаности одређвања ове мере, наћи да се притвор може укинути и њима, јер их са злочином не повезује ништа осим Џонићеве неоснована изјава.

- Основни предуслов да би био продужен притвор јесте да постоји основана сумња. То је прво нешто што суд мора да узме да види да има неких доказа за то. У овом случају нема предуслова за притвор, онда су разлози за притвор мање битни. Што се тиче мојих брањеника њих доводи у везу само Џонићева одбране која је још више компромитвана његовим поновним саслушањем у тужилаштву где је изнео много коњтрадикторних података. Такође, на препознавању није препознао једног од браће са којим је по његовој причи директно разговарао, преговарао и проводио време. Није преопзнао човека с којим је по његовој причи и имао контакт и правио неки договор. Овај други, кога је препознао, по његовој причи се појавио изашао из аута и ушао у ауто, видео га је на три секунде. А он онда описује да је то тај брат са којим је био. Потпуно је помешао ликове - каже адвокат Јојки Магделинић.

Он се нада да ће ускоро стићи и налази вештачења снимака који ће потврдити да су се његови клијенти налазили на другом месту и да ће суд пажљиво да пресипита да ли има разлога за притвор.

Докази повезују само Џонића

Сви досада нађени трагови директно са злочином повезују једино Џонића. Његов ДНК је на новцу и врећи, ископаној из воћњака његовог сина који је тог дана био одсутан. Пиштољ, за којим је балистичким вештачењем утврђено да је из њега убијена породица Ђокић, нађен је у кући Џонићеве жене Сузане у Алексинцу где је био сакривен у вентилационом отвору. Неколико часова пре нестанка породице Ђокић, Џонић је снимљен на бензинској пумпи у Алексинцу како точи гориво у канту а сигурносне камере у Тешици снимиле су "пасат" Ђокића како са земљаног пута долази из правца Моравца у два часа иза поноћи, и Џонићев жути скутер како се враћа два часа касније истим путем.

(Курир.рс/Блиц)