Чубрило је најавио да ће данас поподне према вечери у западом делу Србије могућа јача дестабилизација атмосфере уз грмљавинске пљускове, а биће услова и за локалне временске непогоде праћене тучом/градом и обилном кишом за кратко време. У зони пљускова ветар ће бити пролазно јак и олујан.

Време наредних дана

- Од среде до недеље под утицајем висинског циклона биће променљиво облачно и врло нестабилно уз честе грмљавинске пљускове, посебно у континенталном делу региона. Повремено и посебно у среду биће услова и за локалне временске непогоде. Како ће падавине бити изразито конвективног карактера њихова просторна расподела ће бити врло неуједначена те ће на само неколико километара дистанце бити области које ће добити и преко 25 мм талога, а исто тако и области које кишу и неће имати. Ветар ће бити углавном слаб, осим у зони нестабилности где ће на кратко бити врло јак, док се у петак очекује умерен, северозападни ветар - објашњава Чубрило у најновијој временској прогнози.

Максимална температура ће бити од 21 до 27 степени, локално око 29 што је око или мало испод просека за овај део године.

После 10. јула преко 30 степени

Од 9. јула, према Чубриловим прорачунима, следи јачање антициклона уз стабилизацију и отопљење.

- Период од 11. јула до око 17. јула требао би да обележи јачи топао талас када ће се дневни максимуми у већини места кретати преко +30 степени Целзијуса, а колико ће још високо максимуми одлазити знаћемо за 3-4 дана. Око 17. јула могуће је освежење уз грмљавинске пљускове. Пред нама је још једна врло нестабилна недеља без типичних летњих врућина, али она највероватније стижу после 10. јула - закључило је метеоролог Чубрило.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".