Глумци Ненад Јездић и Сергеј Трифуновић обележили су многа домаћа остварења, а многи не знају да је разлика између њих мања од 3 месеца. Они су заједно студирали на Факултету драмских уметности у Београду, иако је Јездић био генерација иза.

Фото: З. Кнежевић

 

Њихове студије трајале су током потресних '90-их, које су остале упамћене по сиромаштву и немаштини. Ипак, то нас није спречавало да се развијамо, а у прилог томе говори и прича коју је Сергеј Трифуновић испричао за магазин "Недељник".

Фото: В. Данилов

 

"Имали смо ситуацију Ненад Јездић и ја. Он је из Ваљева, ја из Ужица, он је годину дана иза мене на Академији. Идемо кући, задњи воз, немамо пара. Ми само знамо да морамо кући. Гладни смо, то је 1992. година. Улазимо у воз и молимо Бога да прође кондуктер. Пун је воз сељака, вуку робу. Али улази кондуктер, каже: 'Карте!' Јездић и ја немамо никакав договор и све је чиста импровизација. Кажем Јездићу: 'Дај карте човеку!' Он: 'Код тебе су', ја: 'Је л' ме зајебаваш?', 'Код тебе су'. 'Нису, дао сам ти карте пред улазак у воз'. Устасмо, креће туча: 'Дао сам ти своје паре, п...а ти материна!' Људи скочише да нас раздвајају: 'Момци, немојте!' И оде кондуктер", рекао је Сергеј Трифуновић, па додао:

"Запалимо пљуге он и ја и ћутимо. Сељаци стоје и ћуте. Кад уђеш у воз, избегаваш да кажеш шта студираш стварно. Одговориш да студираш право или економију и нико те даље ништа не пита. Ако кажеш да студираш глуму, нај*бао си. Тако смо и Језда и ја рекли да студирамо право. А ови сељаци на то: 'А јесте глумци, маму вам вашу'".

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".