Активиста из Хјустона који помаже Фаријасу тврди да је младић заправо све време био заробљен код куц́е са својом мајком која га је сексуално злостављала.

Активиста Кванел X открио је медијима детаље о наводном злостављању за које је рекао да су изашли на видело током разговора Фаријаса и истражитеља из полиције Хјустона.

- Терала га је да глуми тату. Говорила му је да мора да јој буде муж - рекао је активиста.

Кванел X тврди да је Фаријас властима и њему рекао да га је његова мајка Џејни Сантана држала у тајности скоро деценију и да га је све време лагала и злостављала.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

Полиција Хјустона саопштила је у среду да истражује случај и за сада није изнела никакве оптужбе против Сантане.

Фаријас је у четвртак, подсетимо, пронађен избезумљен испред цркве са посекотинама и модрицама. Мајка је тврдила да је пријавила његов нестанак 2015. године, али сада се њена прича помно испитује.

Кванел X наводи да је био шокиран кад је сазнао шта Фаријас има да каже.

- Чуо сам ужасне ствари од тог младића. Нисам желео да ме види како плачем, али нисам могао да задржим сузе због ствари које нам је говорио. Ниједно дете никада не би требало да буде тако третирано од стране сопствене мајке - рекао је активиста.

Кванел X је рекао да је Фаријас открио детаље злостављања кад су његова мајка и он били раздвојени у полицији.

Фаријасова мајка рекла је за Фокс 26 ван камере да је њен син киднапован и одведен у Мексико пре него што је нашао пут кући. Такође је рекла да је желела да скрати саслушање свог сина у полицији јер је прошао кроз много тога и није био потпуно помирен са ситуацијом.

Мајка и син су били у хотелу након што је полиција отишла.

Кванел X је рекао да је Фаријас оптужио Сантану да га је присиљавала да спава у кревету са њом без одец́е и да му је давала "лекове за халуцинације" и још много тога. Такође је тврдио да је полицији рекао да би га мајка често закључавала у собу.

Фаријас је наводно рекао да је недавно побегао од куће јер је желео сопствени живот и да му је досадило да живи као роб.

- Оно што га је највише мучило јесте залажење у његов лични простор. Мајка га је терала да спава у кревету са њом, а рекао је и да га је приморавала да игра тату. Рекао јој је да му се не свиђа да му улази у кревет, али му је рекла да мора да буде њен муж. Мајка је такође наводно зурила у њега под тушем и натерала га да је окупа - тврди Квенел X.

Фаријас је нестао док је шетао своје псе 2015. године, међутим, вратио се два дана касније, а мајка му је рекла да одмах мора да се сакрије, тврди активиста Квенел X.

- Рекла му је да ће упасти у невоље и да ће га ухапсити јер је побегао - тврди Квенел X.

Комшије су за КТРК рекли да су Фаријаса често виђале у комшилуку последњих година и да су били шокирани кад су чули да је нестао пре скоро деценију. Такође су медијима рекле да је младић познат у комшилуку као "Долф" што је скраћено од Рудолф.

- Долазио је у моју гаражу и одмарао се са мојим сином и ћерком - рекла је комшиница Киша Рос за новине.

Квенел X тврди да је Фаријасу мајка дозвољавала да посећује комшије под лажним именом и да је Сантана мислила да је прошло довољно година и да су људи заборавили на случај.

Четири приватна истражитеља који су покушали да лоцирају Фаријаса рекли су за Инсајдер да су забринути да ли Сантана говори истину.

- Овде је нешто мрачно и прљаво - рекла је Бренда Парадајз.

БОНУС ВИДЕО:

„Тимски рад је кључан“: Руски војници изводе борбене вежбе на полигонима близу линије фронта

(Курир/НY Пост)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".