Своја три незаборавна дана у Истанбулу, препричавала нам је фолк дива Шемса Суљаковић. Наиме, женио се син њене покојне сестре. Младенци Един Мерзић и Моном Идрис живе у Шведској где су и рођени, а Монино порекло је из Еритреје.

У Турској су организирали свадбу. И то не било какву.

Фото: Јутјуб принтскрин/BN TV Zabava - Zvanični kanal

 

-Свако свадбарско весеље је прекрасно и посебно. Била сам небројено пута на разним весељима, свадбама, свечаним догађајима али ово ћу памтити за цели живот. Било је величанствено. Луксуз и необичности те изворности тог поднебља су ме напросто остављали без даха. Тај спектар боја, силни кристал и сјај, личило ми је на бајку – са неизрецивим одушевљењем причала нам је Шемса.

Фото: Јутјуб принтскрин/BN TV Zabava - Zvanični kanal

 

Наставила, како су младожењине ближње званице угошћене беговски.

-Све лепоте и угођај су нам приуштили. А то венчање, потом шеријетски традиционални начин венчања је најемотивнији доживљај за мене. Те ношње у које смо и ми били одевени. Младенци, такође. Дешавање у Ортакоy џамији, Божија лепота. Тај мирис свуда око нас, та топлина искрене побожности младенаца ме разнежила до суза. Моја сестра Амела није дочекала све ово. И то ме пратило све време – говорила је Шемса, трудећи се да нам предочи што верније своје утиске.

Па, наставила, да су имали прилику и за сунчање, купање у “ЈW Мармара сеа” хотелу у Бакуркоју. Пробала је разне специјалитете тамошње кухиње.

-За све моје године живота, нисам се испунила емотивном лепотом традиције као за та три дана – поновила нам је жена чија се песма, такође чула.

Ваљда је тако и требало јер тетка Шемса и тетична Аида, отац, сестра Нермина, су понајвише уживали у Единовој И Мониној срећи.

(express.ba)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".