Према сазнањима Информера инцидент се догодио када је девојчица, заједно са родитељима, дошла да нахрани пса који је у власништву њиховог рођака.

- У једном тренутку пас је пришао девојчици и почео да је уједа по рукама, ногама и стомаку. Отац и мајка су тада скочили, одвојили ћерку од помахнитале животиње и тако јој спасили живот - каже добро обавештен извор.

Родитељи девојчице, одмах су ставили дете у кола и одвезли се до Универзитетске дечије клинике у Тиршовој где су је лекари, убрзо по пријему, оперисали.

Подсетимо, Др Александар Стијачић из Хитне помоћи рекао је да се напад догодио јуче око 19 часова и да су родитељи дете хитно превезли у Универзитетску дечју клинику у Тиршовој.

- Врло брутално се десио напад на четворогодишње дете, зубима му је малтене распорио трбушни зид и део 12-палачног црева му је био извучен ван тела -  рекао је др Стијачић.

Отац је одмах ставио у кола дете са мајком, звали су Хитну помоћ и педијатар је детаљно мајци објашњавала шта да ради – да све што има скине са себе, гурне у рану, како би се зауставило крварење.

- Алармирана је дечја клиника у Тиршовој, да се спреми хируршка сала. Није било разлога да их санитет пресретне, губило би се време, дете је тамо одмах ушло у процедуру у операциону салу - рекао је он.

Др Стијачић је апеловао да се води рачуна јер се напади дешавају, али ретко баш овако брутално.

БОНУС ВИДЕО:

АНКЕТА: Шта ће Новак Ђоковић урадити ове године на Вимблдону

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".