Данашњи Нолетов ривал је Пољак који у досадашњем току надметања у Лондону није изгубио ниједан сет.

Победио је са по 3:0 Рамоса (76. на АТП листи), Чоинског (164.) и Музетија (16.) Ноле је такође са по 3:0 савлађивао своје препреке - Качина, Томпсона и Вавринку.

Подсетимо, на Централном терену почетак програма био је заказан за 14.30 по нашем, средњоевропском времену, када је почео меч Андреј Рубљев - Александер Бублик.

А они су завршили дуел тек у 17.59, када је Рубљов, који је прокоцкао два сета предности, на крају ипак победио са 3:2.

Следеће одмеравају снаге Ига Швојентек и Белинда Бенчић, а тек када и њих две заврше свој мегдан, заиграће Ноле и његов ривал.

То би могло да се деси тек око 21 часова и 30 минута, јер је Бенчићева направила изненађење на почетку и освојила први сет у тај-брејку: 7:6(4), а потом пропустила меч лопту при вођству од 6:5 у другој деоници, после чега је Швојнтекова поравнала резултат у 20.40 - у тај-брејку је било 7:6(2) па је трећи сет морао да одлучи победницу.

Фото: Профимедиа

 

 

Пољак који је десет година млађи од 36-годишег ривала за сада није успео да победи Нолета ни у једном међусобом мечу, а пет пута је то покушавао.

Ипак у једином досадашњем дуелу на трави, управо на Вимблдону 2019, Ноле је изгубио сет, а на крају победио са 7:5, 6:7(5), 6:1, 6:4.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".