Како је објаснио Бранислав Кланшчек, Јован Мемедовић је кршио кодексе РТС телевизије: 

- Ја сам видео да се у студију РТС-а на Кошутњаку снимају нове сезоне квиза "Потера" и Јован Мемедовић ће сигурно бити водитељ, само сада када више није на РТС-у неће се кршити етички кодекс. Он ће и ту емисију, и емисију "Сасвим природно" радити за хонорар који је договорио са том продукцијом и неће примати плату Јавног сервиса. Кристина такође може бити део квиза "Стигни ме ако знаш", али за плату коју има у РТС-у или ће продукција морати да нађе новог водитеља. Знате, ја немам проблем да било ко буде водитељ неке продукције али не може да прима плату РТС-а и продукције од које емисију откупљује Јавни сервис. Тај етички кодекс донет је у децембру и члан 6 јасно каже да је то сукоб интереса- објаснио је председник Управног одбора РТС-а и додао: 

- Видео сам да је мало измењена сценографија тих квизова, а имао сам и увид у нове уговоре које је РТС потписао са продукцијама које раде те емисије. Цена је мало нижа него раније али ја сам и даље става да то треба да ради РТС, када се већ ради у студију на Кошутњаку. Објаснили су ми да је ту проблем лиценца коју су купиле те продукције.

Бранислав је рекао да не оспорава квалитет Јовановог рада: 

- Људи не схватају о чему се овде ради, говоре па Мемедовић је добар новинар. И јесте, ја то не спорим али овде није ствар ко је какав новинар већ да ли се крши закон. У његовом случају се кршио и он је могао да изабере да ли ће радити на Јавном сервису или у приватној продукцији. То је био више вербалан сукоб око ствари које сам раније причао и износио колико зарађује од приватне продукције, а шта ради за РТС па ме је он питао : Јел ти и даље није јасно шта Мемедовић ради за плату на РТС-у?! Наставак знате.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: