Том приликом оштећени малолетници су задобили лаке повреде, a нико од одраслих у аутобусу није реаговао, саопштио је МУП.

Осумњиченом Д. Ј. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, док ће тринаестогодишњак бити доведен у надлежну социјалну установу.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је да полиција са истом пажњом и једнако ефикасно поступа у случају сваког кривичног дела, јер се она не мере новцем, већ страхом који изазивају код грађана и осећајем њихове сигурности.

- Страх родитеља и деце нема цену. Разбојници који су напали ове дечаке ефикасним радом полиције ухапшени су. Грађани Србије треба да знају да је полиција ту да осигура њихову безбедност и да ће једнако снажно и ефикасно реаговати било да је реч о томе да је неком детету разбојник украо патике или се ради о кривичном делу којим је почињена вишемилионска штета на рачун буџета - рекао је министар Вулин.

Истакао је да је био јасан када је рекао да се рад полиције мери према томе колико се обични људи осећају безбедно.

- Једнаку ангажованост и ефикасност очекујем како у расветљавању кривичних дела организованог криминала, тако и уличног криминала којим су наши грађани највише погођени - рекао је министар полиције који је припадницима Полиције управе за град Београд честитао на упорности, твродглавости и успешности.

(РТС)