Посебна врста оптичких илузија су оне којих се не можемо заситити, а које које изгледају као да се крец́у, али су заправо непокретне слике.

Ово су примери онога што је познато као физиолошке оптичке илузије - оне су узроковане прекомерном стимулацијом чула мозга као резултат тога да око види превише боје, светлости, покрета или димензија да би их могло обрадити.

Када нешто видимо, наш мозак користи различите знакове да протумачи оно што видимо. Ови знакови могу укључивати облик, боју и кретање објеката, као и наша сопствена очекивања и искуства.

Са својим љубичастим и жутим дизајном налик вртлогу, ова оптичка илузија као да хипнотише. Није у питању гифи, већ потпуно мирна слика.

Фото:Shutterstock

 

Оно што се дешава је да комбинација различитих узорака, светла и нивоа наведе ваш ум да помисли да се крец́е када пустите да вам очи лутају по дизајну.

Како је зауставити?

Ако можете да спречите да се слика окрецће, ви сте међу један одсто људи који то могу да ураде, преноси  "Јаграњосх.цом".

Не брините ако не можете да га зауставите, имамо решење.

Концентришите се на сам центар слике и требало би да видите да се зауставља. Сличан ефекат даће и фокусирање на један детаљ мозаика, пише "Цреативеблоq.цом".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".