Ангело Фреголент је први пут паркирао свој "Ланчија Фулвија" модел из 1962. године испред новинарнице коју је држао заједно са својом женом, у градићу Конељану, давних седамдесетих. Разговарајући са новинарима "Ил Газетино" публикације, сада 94 године стар човек, изјавио је - Када сам отворио своју радњу, био сам пресрећан што могу имати Ланциа Фулвиа модела паркиран испред ње, посебно што је у гепеку аутомобила могло стати туце новина које сам касније носио унутра.

Међутим, када се овај пар пензионисао, они су оставили свог љубимца испред радње и он је на крају постао права туристичка атракција. Посетиоци овог града сликају се испред напуштеног возила, које постаје све познатији сегмент градског инвентара, са фотографијама које круже друштвеним мрежама.

 

 

Међутим, након готово пет деценија проведених на једном месту, градске власти уклониле су аутомобил са његовог места прошлог месеца, пребацивши га у музеј аутомобила у Падови, где се налази изложен поред десетине других олд тајмер модела. Ђованију Бертону, пословођи у продајном сектору за моторна возила и представља председника Серенисима клуба класичних аутомобила града Конељана - историја Фулвиа модела позната је широм света и она једноставно не може бити занемарена.

- Управо због тога сам добио идеју да пребацим овај аутомобил у музеј, где му се можемо дивити на прави начин. Он је затим пребачен у радионицу смештену у Вићенци, где ће бити уклоњена оштећења са каросерије изазвана природним елементима током 47 претходних година и где ће бити подвргнут пажљивој и комплетној рестаурацији.

Када процес рестаурације буде комплетиран, аутомобил ће бити постављен испред локалне школе, одмах до Ангелове и Бертилијине куће, што значи да ће сви посетиоци моћи да се диве његовој лепоти и историјској вредности коју овај предивни класик са собом доноси.