Српски туристи су се жалили да су због саобраћајног прекршаја остали без таблица и саобраћајне дозволе и да сада не знају како да се врате у Србију из Грчке будући да им истиче аранжман за летовање. Њихов апел за помоћ објављен је на Фејсбук страници "Ливе фром Грееце", а пренела га је Ана Николић, администраторка групе.

Она је написала у поруци: "Било је оваквих случајева већ. Казне за саобраћајне прекршаје су високе, а чини ми се да су на Касандри баш неумољиви око одузимања возачке дозволе. Искрено, не разумем како имају права да странцима одузму возачку и да ли је то скроз по закону, јер ми је невероватно да је тако нешто могуће", написала је Николићева.

Како додаје, ово испод је порука од наших туриста, једне породице, а ми поруку преносимо у целости: 

"Поздрав, молимо за инфо. Данас смо у Калитеи просли кроз црвено светло и добили смо казну 700 еура да платимо. Кад смо отисли у станицу да се јавимо скинули су нам и таблице са аута. Након што смо платили казну и упутили молбу за враћање таблица са доказима у уплати као и потврдом боокинга да нам је данас последњи дан аранжмана рекли су нам да дођемо сутра у 10 сати, а између редова да слободно кренемо за Србију, јер ће нам захтев бити одбијен.

Фото: принтскрин Фејсбук/Ана Николић

 

 

Наводно уз тај розе папир написан алфабетом можемо да се вратимо истим аутом а такође одузета нам је саобраћајна и возачка дозвала. Имате ли неког искуства са тим? Да ли стварно можемо да путујемо без папира и таблица??? Стварно смо се измалтретирали треба нам помоћ, са децом смо. Ако имате неку инфо пишите", објављено у поруци. 

Објава је за кратко време прикупила бројне коментаре, а многи су се чудили како је уопште могуће да су наши људи направили тако озбиљан прекршај у иностранству. 

"Мени је хит уопште проћи кроз црвено, угрозити саобраћај и остале учеснике у земљи ЕУ и онда очекивати несто слично као у насој земљи... Извините али ви сте онда потенцијална опасност у саобраћају", пише једна жена. Други су пак били благонаклонији и саветовали су да породица унајми адвоката. 

"Вероватно кроз Грчку и мозете да возите са тим розе папиром. Проблем је шта кроз Македонију и кроз Србију. Адвокат значи по мени једина солуција. Нека је са срећом. Морам и ово да напишем. Људи, немојте осуђивати. Врућина је превелика. Троје деце вероватно пиште вриште позади. Можда је ауто испред прошао човек није ни погледао. Тако се мени десило у Београду. Важно је да нико није страдао," пише у коментару. 

Иначе, овакве ситуације дешавале су се и прошле године, такође у Грчкој када се један Београђанин жалио на сличну ситуацију. Мондо је почетком јуна објавио детаљан водич о Грчким саобраћајним прописима, где се и спомиње да је казна за пролазак на црвено светло 700 евра. Казне и за остале прекршаје су такође папрене, а грчка полиција има право да вам одузме таблице, иако сте страни држављанин. 

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".