Глумица је шесто дете од једанаесторо деце. Рођена је из Чарлијевог брака са његовом четвртом супругом Уном О'Нил. Породица је потврдила вест о смрти, преноси Гардијан.

Рођена је у Санта Моники у Калифорнији, у марту 1949. године. Глумила је у политички оријентисаном филму "Бекство ка сунцу" Менахема Голана, "Мирис дивљих животиња" са Виториом Де Сиком и Морисом Ронеом "Џеку Трбосеку на немачком језику са Клаусом Кинским, као и у филму "Дечак из залива" са Лив Улман и Кифером Сатерлендом. Први пут се појавила на екрану са три године, у "Лајмлајт", филму из 1952. који је написао, режирао и у којем је глумио њен отац.

Фото: Профимедиа

 

Глумила је у очевом филму  "Грофица из Хонг Конга" 1967. Француски филмови били су ти у којима је Џозефина најчешће играла. Она је спозорисала очеву  бисту у Вотервилу у Ирској и управљала породичном канцеларијом. Међутим, после очеве смрти, оптужена је да је уплетена за изнуду, када су два мушкарца украла његово тело и ковчег. Породица је одбила да плати откуп, а остаци су пронађени 11 недеља касније.

 

БОНУС ВИДЕО: