Саопштио је селектор Србије Светислав Пешић у понедељак списак играча на које рачуна за предстојеће Светско првенство, а на њему се налази и име Филипа Петрушева. Новопечени центар Филаделфије играо је сјајно у дресу Црвене звезде претходне сезоне чиме је заслужио шансу у НБА лиги, али и позив у А репрезентацију уочи Мундобаскета. 

Ипак, Пешић је током конференције јуче истакао да се Филип Петрушев тренутно налази на Родосу, а да је популарну туристички дестинацију погодио пожар због чега се не зна када ће перспективни центар бити на располагању. Неколико сати касније стигла је вест да је Петрушев успешно евакуисан. 

- Био је на Родосу где је био пожар, стиже вероватно вечерас - рекао је Пешић током конференције. 

О паклу кроз који су прошли на Родосу писала је изабраница Филипа Петрушева, Тијана која је путем друштвених мрежа објаснила каква је ситуација на грчком острву. 

„Десет километара бежали од ватре по плажи, гушили се од дима, апсолутно препуштени сами себи. Онда смо дошли у други хотел где смо требали да будемо безбедни и да сачекмо да неко дође по нас. По нас из хотела нико није дошао. Ватра се приближила толико да смо морали како знамо и умемо да бежимо што даље. За нас није било места и свакако смо пропустили људе са децом и беба,а… Тако да смо наставили даље пешке, струје је нестало и само смо ишли што даље од ватре јер нисмо знали где да идемо. Након четири сата додатне агоније, ишли смо пешке, па комбијем, па поново пешке и на крају смо чистом срећом успели да нађемо аутобус. Преко 20.000 људи је евакуисано“, написала је његова девојка Тијана Шумаковић на друштвеним мрежама.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".