Иако је данас фолк певачица која прави одличан штимунг у кафанама и на весељима, Јасна Миленковић Јами одрасла је у центру Београда уз панкере и музику 'Пистолса'. Како је својевремено сама испричала за медије, није јој било тешко да иде у Италију по плоче бендова за којима је у то време била залуђена.

Фото: Новости

 

- Што се тиче мојих првих излазака, одмах након основне школе заволела сам панк музику, обожавала сам панк! Прво сам слушала Аббу и неке домаће бендове, потом сам прешла на хард роцк, Џим Морисон је мој идол, мушкарац каквог одувек сањам, заиста сам обожавала 'Доорсе', међутим, брзо сам прешла на панк који је био јако интригантан за мене јер сам и сама у дубини душе бунтовница. Панку сам се окренула јер сам била у екипи која је имала своје ја, маштали смо да мењамо свет, да се наш глас чује. Нина Хаген ми је била идол, затим 'Пистолси' и 'Рамонси'. Путовала сам у Италију да набавим плоче јер је то тада био престиж, облачила сам се у панк фазону, баш сам живела то - испричала је с поносм својевремено Јами и додала: 

Фото: Принтскрин/Инстаграм/jamiofficial

 

- Скупљали смо се на платоу испред Филозофског факултета, ту је био један панк клуб и за то место ме вежу прелепе успомене. Поменула бих Цанета Партибрејкерса који јесте старији, али је био са мном у екипи, затим Тони Монтано, а онда нам се придружио и Срђан Драгојевић којег смо звали Лорка јер је јако лепо писао поезију. Поносна сам на тај период осамдесетих када сам ја била баш дете.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".