Комеморацији су присуствовали и бројни поштоваоци Маринковог рада, као и његове колеге са естраде. Иначе, број људи због епидемиолошких мера је био ограничен.

Маринкова удовица Славица трудила се да остане прибрана, али је у тренутку када је хармоника засвирала пролила сузе, као и њени синови Марко и Никола.

Видно нерасположена Ана Бекута је током говора истакла да је више добрих певача него очева, па то нагласила испред певања.

- Ми постајемо поново деца, беспомоћна, рањена и очајна. Као кад смо се први пут изгубили у некој великој продавници или на вашару. Када умре отац, то је као да смо у тој продавници, изгубљени, наш отац нас неће узети на рамена. Тај пут морамо тражити сами. Умро је и певач и глас и песма, али прво да кажем - отац. Својим очима годинама сам гледала какав отац је био, зато је дозвољено да његови синови буду уплакана деца. Естрада је за многе сјај, песма и бљештавило, ми који јој припадамо, знамо да најчешће није тако. То је рудник, ваш отац је - Дарио, Никола и Марко, излазио чистог образа и чистих руку, а то је готово немогуће. Познавала сам га готово 40 година, неприхватљиво ми је да нисмо негде на слављу, живот тако неправедно и окрутно пролази. Ако ме сада гледа, био је несвестан дивних особина. Бескрајно леп, духовит, шармантан... Проводили смо време на позорници, точковима, на сцени и ван ње, заједно смо прелетели планету, тада 2004. године сам га упознала до краја као човека. Сатима смо разговарали, били смо породични пријатељи какви се ретко нађу, изгубила сам великог друга - рекла је Бекута.

Фото: АТА имагес

 

Док су седели са мајком Славицом, Никола и Марко су је све време држали за руке. Она се сломљена ослонила на синове када је видела мужевљеве слике са сузама на лицу, док су сви присутни прилазили да изјаве саучешће.

На комеморацију су дошли Лепа Лукић, Беки Бекић, Ана Бекута, Оливера Ковачевић, Снежана Ђуришић и многи други.

Радио Београд Маринку је био као друга кућа, коју је увек стављао испред свих. Велики број трајних снимака и музичких записа оставио је управо радио Београду. Сахрана Маринка Роквића почиње опелом у 14.30 у цркви Св. Апостола Томе на Новом бежанијском гробљу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".