- Тренутно се ради само мали део школе, улаз из Светозара Марковића, где се раде козметичка освежења, кречења, мењања столарија и неких основних ствари да би се завршило до 1. септембра да би могло да се крене у школу - каже заменица председника савета родитеља ОШ "Владислав Рибникар" Бојана Недељковић.

Према њеним речима, козметичко освежење би требало да буде завршено до 1. септембра. Каже да је идеја да деца пошто-пото крену баш у просторије школе и да сви, од првог до осмог разреда, буду смештени у том мањем делу школе који, како наводи, технички не може да прими све ђаке.

Ипак, чињеница је да се деца у септембру враћају на место на коме се догодио трагичан догађај и велка траума за њих. Ту трауму реновирање неће решити, сматрају психолози.

Фото:Д.Миловановић

 

- Повратак у ту школу или на место где се одиграла нека траума - увек ће бити окидач за неко понашање ако се траума није обрадила. Саветујем да се одмах крене са психотерапијом и са обрадом те трауме - истиче психолог и психотерапеут Драгана Ивановић.

Да ли су деца и особље спремни за почетак школске године? Да ли је прошло довољно времена од доживљених траума и да ли ће адаптација бити завршена на време? То у овом тренутку нико не зна. За одговоре на ова питања сачекаћемо први септембар.

(Уна)

БОНУС ВИДЕО: