Славну глумицу углавном памтимо по улогама бака, па млађа публика углавном не зна како је она изгледала на самом почетку каријере

Глумица Радмила Савићевић остварила је велики број успешних улога у филмовима, серијама и, посебно, позоришту и важи за једну од највећих легенди српског и југословенског глумишта.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Међутим, већем делу публике, посебно оном млађем, име чувене глумице је асоцијација на лик Ристане Риске Голубовић у серији "Срећни људи", која је репризирана много пута и којом је она купила срца гледалаца за сва времена.

Често цитирана, Риска нас је шармирала својим опаскама и осмехом, а то је само једна у низу симпатичних баки које увек "истерају своје" које је одиграла Радмила Савићевић. Једнако харизматична била је у серијама "Породично благо" и "Бољи живот", као и у бројним ТВ филмовима у којима смо је гледали деведесетих.

Међутим, пре него што је почела да игра жене у годинама, Радмила Савићевић била је једна од најлепших жена домаће глуме.


На друштвеним мрежама пронашли смо једну фотографију славне Крушевљанке из дана када је била амбициозна и млада позоришна глумица. У питању је портрет за који је позирала док је играла у представи "Породица Бло" из 1952.године, када је имала 26 година.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".