Љубав Радета и Иванке била је заиста велика и дуго се памтила.  Глумац је у градском позоришту "Гавелла" играо Шекспировог "Хамлета" и "Ричарда Трећег", а Иванка је своје успехе низала у као плесни кореограф у Загребачком позоришту младих. 

Пар има двоје деце, ћерку Луцију и сина Данила. Шербеџија је у својој песми у стиховима признао своју кривицу за крах брака. Наиме, он је у песми "Хамлет машина", која је настала 1992. године, писао је о "веш-машини" коју је после венчања купио својој вољеној.

- Искра или Олимпија, тако се некако звала и уредно и вредно прала, затим се већ код мојих првих ситних неверстава почела кварити... - написао је тада Раде.Прва жена Радета Шербеџије и глумац развели су се 1987, а он је Иванки посветио и збирку песама у којој је написао дирљиве стихове: "од нас ништа није остало осим двоје одрасле деце која нас својим животима уверавају да све то није био тек сан и привид", пише "Сторy".

Без обзира на крај брака, Раде и Иванка су остали у добрим односима. Иванка је преминула 2010. године после последица можзданог удара.

Славни глумац је у браку са Ленком Удовички са којом има троје деце - Нину, Милицу Алму и Вању.

 

БОНУС ВИДЕО: