Велико невреме опустошило је делове Словеније у ноћи између четвртка и петка.

Потопљена су бројна насеља, земљом одјекују сирене које грађане упозоравају на опасност, а стотине ватрогасаца и припадника других хитних служби су на терену.

Локални медији наводе да је једна особа погинула у поплавама у Камнику на северу Словеније. Портал Камник.инфо наводи да је вода однела старијег мештанина на подручју насеља Бистричице. Полиција је у петак ујутру саопштила да је испред једне куће на подручју Камника примећено тело мештанина, али да не може да изађе на терен због поплава.

Дело преноси да су се на појединим местима у Штајерској огласиле сирене због опасности од поплава. Становнике широм Корушке такође су пробудиле сирене за узбуну.

На снимцима се види да су људе спасавали и хеликоптерима у Шкофјој Локи где је ситуација због невремена посебно драматична.

Драматична сцена забележена је и у месту Пољана на северу земље где је потопљен пут, а бујица била толико јака да је једном тренутку однела аутомобил у коме се налазила жена.

- Хвала Богу, спасили смо госпођу из аута, сада је на сигурном. Јако је срећна што је преживела хорор - испричао је један од спасилаца Јасмин Бајректаревич за портал Корошка Чвека.

Јасмин је додао да су се у близини срећом нашла двојица алпиниста која су имала опрему.

- Мислим да смо сви били мало у шоку. Госпођа је из аута викала "упомоћ", а ми смо брзо деловали јер смо схватили да ватрогасци не могу до нас - додао је Бајректаревич.

БОНУС ВИДЕО: