Иако је од њене смрти прошло 62 године Мерилин Монро и данас важи за једну од највећих звезда Холивуда, а детаљи из њеног живота и даље интригирају. 

Фото: Архива Новости

 

Када су детаљи изнети у јавности мало ко је поверовао у њих, а многи су сумњали да се ради у убиству, а не о самоубиству како је представљено. Кружиле су разне теорије, а једна од њих и да да иза смрти Мерилин Монро стоје велики моћници, будући да се причало да је била љубавница америчког председника Кенедија.

Тек пре неколико година у јавност су доспели детаљи који су поново уздрмали свет, кад је организатор сахране који је помогао да се припреми тело Мерилин Монро први пут проговорио откривајући језиве детаље о стању њеног тела након што је пронађена мртва.

Није била ни налик гламурозној плавуши којој се свет дивио.

Фото: Архив Новости

 

Алан Абот и Рон Хаст водили су једну од најпознатијих погребних агенција шездесетих година, а били су аганжовани за сахране многих славних имена попут Мерилин Монро и Натали Вуд.

У својој књизи Алан је описао како је изгледало тело познате глумице и наводи да је била готово непрепознатљива у тренутку када ју је видео мртву.

– Било је тешко веровати да је то славна лепотица Мерлин Монро. Изгледала је као просечна постарија жена која се и није превише бринула о свом телу. Очигледно је да су околности у којима је преминула увелико погоршале њен изглед. Кад неко умре, гравитација доведе до тога да се крв таложи на најнижој тачки тела. У њеном случају, с обзиром да је умрла лицем према доле, љубичасте мрље од крви остале су јој на лицу, а врат јој је јако натекао. Коса јој је била коврџава и кратка – написао је он.

Алан је додао и да је било видљиво да неко време косу није избељивала јер се јасно назирао смеђи израстак.

– Ноге јој нису биле обријане, биле су обрасле длакама, а усне су јој биле јако испуцале. Нокти на ногама и рукама су такође били запостављени – посведочила је Алан у својој књизи.

Део његовог посла био је да среди глумицу, окупа је и обуче, па каже да су међу њеним стварима пронашли и лажне груди које су одлучили да не користе.

Шта се заправо десило у ноћи када је Мерилин умрла?

Цео свет је био шокиран сазнањем да је чувена глумица умрла. Како се тада наводило Мерилин је последњих дана била срећна, еуфорична и пуна живота, те ништа није указивало на трагичан крај.

 


Аутор књиге "Монро" навео је како ју је њен блиски пријатељ, глумац, Питер Лофорд који је иначе био и зет председника Кенедија, позвао 4. августа, негде око 19 часова и како му је звучала тромо, депресивно и нерасположено за разговор, те да је убрзо спустила слушалицу.

 

Његова прича никако се није подударала са сведочењем њене служавке, која је испричала да је Мерилин у то време примила позив од сина свог бившег мужа, Џоа Димађија Јуниора, који је за "Лос Анђелес Тајмс" рекао да је Мерилин звучала сасвим нормално и да је разговор протекао уобичајено. Након тога, служавка је кратко причала са Мерилин, која је касније отишла у своју собу. Као је тада рекла то је био последњи пут да ју је видела живу.

Служавка Јунис је испрва рекла како се забринула када глумица није одговорила на њено куцање на врата, те је одмах позвала њеног психијатра Ралфа Гренсона, који је дошао убрзо иза поноћи, док тачно време Јунисиног позива није утврђено.

 

 

Да би ушао у собу која је била закључана изнутра Ралф је морао да поломи прозор, а у соби је пронашао њено беживотно тело. Мерилин је у руци држала слушалицу, те се дало наслутити да је покушала да некога позове у помоћ. Убрзо је позвао доктора који јој је преписао пилулуе, који је одмах по доласку констатовао смрт.

Полиција је позвана тек око пола 5 ујутру, док су лекари тврдили да им је била потребна дозвола од "Фоx" студија, са којим је Мерилин имала потрписан уговор, да преузму тело.

Лоша истрага

Многи биографи су се сложили, да су полицијски инспектори и форензичари "били безнадежно траљави", како је рекао Самерс.

- Једна од проблема целог случаја је тај што је било много супротстављених прича - написао је Спада.

- Нико не зна истину. Нико никада неће сазнати истину - рекао је Мајкл Селсман, последњих ПР агент Мерилин Монро и аутор књиге "Све је гордост".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".