Осумњичени В.Ж. Г.С. и Г.Ч. су јуче заустављени на граничном прелазу Градина у покушају да напусте територију Републике Србије и донето је решење о њиховом задржавању.

Они су данас у просторијама Првог основног јавног тужилаштва у Београду у присуству адвоката саслушани су осумњичени В.Ж. Г.С. и Г.Ч.

Приликом саслушања осумњичени су искористили своје законско право да ништа не изјаве, а након саслушања тужилаштво је Првом основном суду у Београду поднело предлог за одређивање притвора према сва три осумњичена.

По одлуци дежурног судије за претходни поступак, притвор је одређен према свим осумњиченима јер постоје околности које указују на опасност од бекства.

Према наводима кривичне пријаве Одељења за сузбијање имовинских деликата Управе криминалистичке полиције, осумњичени су кривично дело које им је стављено на терет учинили 1. августа у вечерњим сатима, на тај начин што су на банкомат банке у центру града ставили уређај за очитавање података са платних картица корисника, тзв. „дееп-инсерт скиммер“, затим уређај за очитавање магнетних трака и електронских чипова, као и микрокамеру, у намери неовлашћеног прикупљања поверљивих података о рачунима и платним картицама клијената банке, а све у циљу прибављања противправне имовинске користи.

Након предузимања потребних доказних радњи биће донета одлука о даљем току поступка.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: