Овај колач се оригинално зове галете, постоје и слатке и слане. Раније су наше велике компаније, слично данас америчким, имале готове смесе за колаче које су се спремале за тили час.
Тако је свима добро позната компанија кекса, направила смесу за белгијске галете, вафле, како год желите да их назовете. Оно што је интересантно јесте да је тек тада бакин колач добио име.
Ово је заправо име индустијског колача, на паковању је писало "Бакин колач".
Галете, коликвијално и бакин колач по робној марки из 1990-их, врста је хрскавог колача сличног кексу. Потиче из Белгије, а пече се у посебној тави са двостраним грејачима, што му као последица даје карактеристичан облик. Прави се од смесе брашна и јаја. Обично се служи са нечим кремастим, нпр. чоколадом или сладоледом.
Прочитајте још
Оно што такође нисте знали, јесте да је рекламу за овај познати колач снимала управо Радмила Савићевић.