Након драме која се открила о Јутјуб каналу Јелене Карлеуше, за Републику су се огласили многобројни познати!

Фото: АТА имагес

 

Јутјуб канал певачице Јелене Карлеуше је угашен, након што је композитор Александар Радуловић Фута, супруг покојне хитмејкерке Марине Туцаковић, исти пријавио, односно на њега је стављена рестрикција због наводне злоупотребе ауторских права. Конкретно, канал је три пута страјкован, што је значило аутоматско гашење истог.

Многи познати огласили су се тим поводом, а који су уско сарађивали са Марином Туцаковић. 

Фото: АТА имагес

 

- Од вас сам сазнала за то шта се десило Карлеуши. Искрена да будем, нисам добила било какво обавештење везано за ауторска права и песме. Марина за мене јесте писала, све је наравно уредно плаћено, па не видим разлог да настане проблем. Свакако ћу се распитати да видим има ли проблема са мојим Јутјуб каналом, па могу да причам више на ову тему - рекла је Сандра Африка за наш портал. 

Фото: АТА имагес

 

- Са правницима сам се консултовао око тога јер сам и ја решавао недавно, има ту свега и свачега. Радим на мом каналу да то све заштититим што ми припада, свако треба да уради исту ствар. Јелена мора да има одобрење од Марининог тима, ту су њена права, Футина, права музичара и ње која је песму отпевала. То је све нормално и сви ваљда имамо исту ту ствар, али се то решава генерално без проблема и затезања. Ту је и нека монетизација. Јелени сигурно не иде у прилог што је канал угашен, то јесте проблем и гледаће да то што пре реши. Због тог хаоса са правима сам ја ангажовао људе да ми све време. Овако бих полудео колико ту ставки има - поручи нам је Жељко Шашић. 

Фото: АТА имагес

 

- Нисам у току искрено са тиме шта се дешава, али то је Футино легитимно право. Он као наследник ауторских права може да уради шта хоће. Може да се буни ко хоће, али он човек има апсолутно право да ради донесе одлуку. Ово је мој коментар јер сам неко ко се иоле разуме у ауторска права, свако ће вам рећи исто - рекла је Јелена.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".